Uyluk Germe

Bu ameliyatta karın germe ameliyatına benzer bir şekilde uyluk ve kalça bölümlerinde sarkmış ve gevşemiş olan deri ve yağ dokusu eliptik bir şekilde çıkartılır. Bu bölgeler gerginleştirilip düz bir şekle getirilir. Uyluk ve kalça germe ameliyatları ayrı ayrı da yapılabildiği beraberde yapılabilir ve bu ameliyatlar liposuctionla da kombine edilebilir. Yara izi çizgi şeklindedir. Uyluk germede bu yara izi kasık bölgesinde gizli bir şekilde duracak, kalça germede ise, yara izi kalça kemiğinin hemen üstünde, vücudun yan bölgesinde, bikini altında kalacak şekilde yerleştirilecektir.

Anestezi:
Bu ameliyat genellikle genel anestezi altında yapılır. Ancak sadece uyluk germe, sadece kalça germe gibi bir ameliyat yapılacaksa lokal anestezi altında da yapılabilir.

Ameliyat Sonrası Bakım:
Hasta bu ameliyattan sonra 1-2 gün hastanede kalır. Cerrahın tercihine bağlı olarak ameliyat bölgelerine diren konabilir ve bu direnler cerrahın takdirine göre iki günle bir hafta arasında kalabilir. Ameliyat yerlerinde ilk başlarda bir rahatsızılık hissi veya ağrı hissi olacaktır ve bu verilen ağrı kesicilerle giderilecektir. İlk başlarda yürümek ağrılı olacak fakat bir kaç gün içinde ağrılar büyük ölçüde azalacaktır. Hasta ameliyattan 48 saat sonra duş alabilir. İlk iki hafta aktiviteler sınırlı olacaktır. Günlük aktivitelere ikinci hafta içinde yavaş yavaş dönülebilir. Fakat spor aktivitelerine katılmak ilk iki ay içinde mümükün değildir, iki aydan sonra hasta spora başlayabilir.

Komplikasyonlar:
Bu ameliyatın en çok görülen komplikasyonu hematoma dediğimiz kanın deri ve doku altında toplanmasıdır. Bu az görülse de bu biriken kanın bir diren ile dışarı alınmasını gerektirebilir. Bazen seroma dediğimiz deri altında serum toplanması ameliyattan 1-2 hafta sonra görülebilir. Eğer cerrah gerekli görecek olursa bu sıvı bir iğne ile boşaltılabilir Bu acı vermeyen bir prosedürdür. Bazen enfeksiyon, yara iyileşme gibi problemler olabilir. Bunlar hastanın ve doktorun iyi bir iletişim içinde oldukları sürece önlenebilir ya da olursa kolayca kontrol altına alınabilir komplikasyonlardır. Ayrıca bu ameliyattan sonra hastanın sigara içmesi her türlü komplikasyon riskini büyük ölçüde arttırır. Bu tür ameliyatlarda yara izlerinin genişleme ve kötü görünüm verme riski her zaman mevcuttur. Yara iyileşmesi ve buna bağlı yara izinin azlığı ve çokluğu hastadan hastaya değişkenlik gösterir.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir