Şakak Germe

Yaşlanma veya yapısal olarak şakak ve kaş bölgesi sarkık olup kişiye yorgun ifade verebilir. Bu durumlarda şakak germe kişiye basit bir yaklaşımla faydalı olabilir. Şakak germe, yüz germenin en basit ve küçük kısmıdır.

Şakak germe için, saçlı deri içinden her iki taraftan kesi yapılır. Saç dökülmesini azaltmak için, kesi özel bir şekilde gerçekleştirilir. Bu kesiden, alın derisi endoskop veya ışıklı ekartörlerle sıyrılır. Eğer periosteal elevasyon aşamaları tarif edildiği gibi yapılırsa, disseksiyon çok kolay, düzgün, hızlı ve sinir yaralanması için risksizdir. Sıyrılan deri yukarı-yana doğru gerdirilerek gevşek ve fazla olan deri işaretlenir ve bu kısım kesilerek çıkarılır.. Daha sonra, şakak bölgesindeki deri yan-yukarı doğru gerilerek iki tabaka olarak dikilir. Saçlı deri kapatılması için deri tel zımbası kullananlar vardır, fakat, daha iyi sonuc vermesi nedeniyle, özel dikiş materieli ile dikmeyi tercih edilir. Ameliyat 30-40 dakika sürer, bir gecelik bandaj tatbik edilir.
Bu yaklaşımla alın ve kaşın lateral temporal yükseltilmesi uzun süreli sağlanabilir. Bu ameliyat göz çevresine, şakak ve yanağın üst kısmına gerginlik ve gençlik kazandırır. Üst blefaroplasti ( estetik gözkapağı ameliyatı ) ve mikro yağ aşılarıyla (yüzün volumetrik şekillendirilmesi) beraber yapıldığında alınan sonuç daha mükemmel olur. Alın ve göz çevresinde aşırı mimik hareketler nedeniyle kırışıklar varsa bu aşırı mimikleri azaltmak için botox uygulaması gerekir.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir